Over Vayu Yoga

Volg je eigen pad

De yogalessen

Bij Vayu Yoga kun je verschillende lessen volgen: Yin Yoga, Mindful Vinyasa Flow, Yin Yang Yoga, Yoga Nidra, Mind in Balance en Meditatie en Adem.

Vayu is een samenwerking tussen Ineke en Priscilla de Visser.
Wij zijn moeder en dochter en hebben al heel lang veel interesse in Yoga en hebben verschillende yoga-opleidingen gevolgd.

Over Priscilla

Mijn naam is Priscilla de Visser, geboren (in 1986) en getogen in Den Helder. Ik woon samen met mijn man en ons zoontje van 5. Graag wandel ik met hen door de duinen en de rest van het prachtige Den Helder.
Ik vind het heerlijk om creatief bezig te zijn: schilderen, handwerken en creëren achter de naaimachine.  Na mijn VWO en HBO opleiding (Media en Informatiemanagement) ben ik vrij lang werkzaam geweest als webmaster.

Naast mijn andere hobbies doe ik heel graag aan yoga en mediteer ik regelmatig.

Al vele jaren volg ik afwisselend verschillende vormen van yoga. Zowel lessen bij docenten als online. Ondanks periodes die praktisch 'Yogaloos’ waren in verband met mijn fysieke gesteldheid, vormt Yoga al heel lang een rode draad in mijn leven.

Lang koesterde ik mijn droom om zelf Yogadocent te worden en mooie lessen te verzorgen.  Echter door mijn reumatoïde artritis werd die droom steeds opnieuw verstoord... Er waren met regelmaat periodes dat ik bepaalde oefeningen minder tot niet goed (of niet) kon doen.

Ruim een paar jaar terug alweer ontdekte ik "bij toeval" Yin Yoga en dat vond ik zo fijn!
Ik ging mij daar steeds meer in verdiepen. 
Er ontstond toen snel een sterke behoefte om alsnog een lerarenopleiding te gaan volgen. Ik zette door en koos uiteindelijk voor de 200 hrs Yin Yoga Teacher Training bij Johan Noorloos (en later volgde ik ook de Yin Yoga opleiding bij de Bivag).
Ik had het gevoel dat deze Teacher Training, behalve een diploma om les te mogen geven, mij nog wel eens meer zou kunnen brengen. Dat bleek helemaal waar: zowel de Yin Yoga als de opleiding hebben mij inmiddels al zoveel gebracht! Deze yoga zorgt ervoor dat ik nu volledig naar binnen kan keren. Elke keer voel ik mij na een les fit en opgeruimd.
Mijn lichaam voelt ‘ruimer’ en vrijer in haar beweging. 

Ik ben ook opnieuw weer verder gekomen in het anders denken over mijn beperkingen: "Een beperking hoeft mij echt niet per se te beperken!" Je kunt houdingen altijd aanpassen naar de mogelijkheden van je lichaam en tegelijkertijd brengt yoga ook een andere kijk op dingen. Het positieve gevolg daarvan kan vaak blijvend zijn.

Na de Yin opleidingen heb ik inmiddels ook de 200 hrs Vinyasa yoga opleiding bij Johan Noorloos afgerond.  

Naast de Yin Yoga geef ik daarom nu ook meer vormen van yoga les, onder andere de Yin Yang. Een mooie combinatie van Yin en Vinyasa!

Ik heb geleerd dat er zo ontzettend veel mogelijk is. Yoga kan je fysiek en mentaal in van alles een heleboel brengen.  

Ik vind het erg mooi om naar mogelijkheden te kijken, naar het mooie in de mens en naar de kracht die we allen bezitten. Het is ook prachtig om zelf, vanuit mijn eigen ervaringen nu, anderen met of zonder 'beperkingen' te zien en mogen transformeren. Dit door zowel gepaste mogelijkheden als de juiste tools aan te reiken.
Prachtig om mensen waar dat nodig mocht zijn (weer terug) in hun kracht te zetten en te kunnen laten ontspannen!

Ik hoop ook iets wezenlijks moois voor jou te kunnen en mogen betekenen. Graag! Je bent van harte welkom bij de lessen! Ervaar zelf wat Yin Yoga of Yin Yang voor jou kan doen en... een proefles is altijd gratis!

Namaste, Priscilla

Over Ineke

Ik ben een groot liefhebber van Yin Yoga en beoefen het zelf heel regelmatig. Ik heb onder andere de Yin Yoga opleiding aan de Bivag afgerond en heb me bekwaamd in verschillende meditatievormen en Yoga Nidra. Daarnaast heb ik diverse cursussen en opleidingen gevolgd op het gebied van stressreductie, hypnotherapie en energetische therapieën.

Ik heb jarenlang in het onderwijs gewerkt. Ook ben ik wat jaren werkzaam geweest in de vrouwenhulpverlening.
De laatste jaren ben ik dus vooral bezig met coaching/counselling, meditatie, adem en mindfulness en de verdieping daarin. Daar kwam later als logische aanvulling ook yoga bij.

Ik ben heel graag in de natuur, ik wandel en fiets veel. Ik ben gek met mijn drie kleinzoontjes en onderneem veel met hen.

Ik vind het mooi om je mee te nemen op reis in jezelf en je te laten ervaren hoe je terug kunt komen bij de stilte in jezelf.
Ervaar het zelf, je bent van harte welkom om eens een proefles te komen volgen.

Namaste, Ineke

Betekenis Vayu

Vayu betekent ‘wind’. Het gaat hier dan meer specifiek om ‘pranische lucht'.  Prana betekent levensenergie en stroomt door ons lichaam via energiekanalen (meridianen of nadi’s genoemd).

Prana beweegt in vijf hoofdrichtingen, de vijf vayu’s:

  • Prana vayu is de opwaartse stroming van de energie (borst en longen)
  • Apana vayu is de neerwaartse stroming van energie (lagere gedeelte van de buik en de ontlasting)
  • Samana vayu is de energie die van buiten naar binnen beweegt (romp en spijsvertering)
  • Vyana vayu is de distributie van energie naar het gehele lichaam
  • Udana vayu beweegt vanuit de keel omhoog (spraak)

Naast de betekenis ‘wind’ is Vayu ook de benaming van een Hindoeïstische God, de heerser van van Vayu en Prana. Deze Vayu wordt gezien als de ‘God van het leven’ en 'God van de wind'.