Yin Yoga

yin yoga half butterfly

Yin Yoga maakt je soepeler zonder dat je er speciaal lenig voor hoeft te zijn. Yin Yoga zorgt voor ontspanning, flexibiliteit en is verkwikkend.

Vayu Yoga Den Helder geeft momenteel Yin Yogalessen, zowel een fysieke als mentale practice! Vanaf maart ook Mindful Vinyasa Flow, Yin Yang Yoga, Mind in Balance, Yoga Nidra en Meditatie en Adem (informatie volgt!). 

Wat is Yin Yoga?

Yin Yoga is een rustigere vorm van Yoga, maar zeker niet minder intensief. In deze les blijf je langere tijd in de houdingen. Hierdoor wordt je bindweefsel gerekt, wat ervoor zorgt dat het water dat het in zich draagt vrij kan komen en beter gaat stromen. Je wordt soepeler én de energiebanen (meridianen) in je lichaam worden gestimuleerd. Bovendien werkt dit helend voor je orgaanfuncties, zenuwstelsel, immuunsysteem en hormonenstelsel.

Kortom: je voelt je energieker en tegelijkertijd meer ontspannen!

Waarom Yin Yoga?

In de huidige maatschappij is het leven heel erg Yang: gehaast, vuur, actief en prestatiegericht. Het beoefenen van Yin Yoga kan dan zorgen dat de balans weer herstelt. De fysieke beoefening zal uiteindelijk ook doorwerken op mentaal gebied. Yin Yoga bevat veel elementen van mindfulness en heeft een meditatief en rustgevend effect.

Je ademhaling en asana’s (oefeningen) leiden je naar je bewustzijn van gedachten, gevoelens, sensaties en acceptatie. Doordat je lang in een houding blijft, wordt je uitgenodigd je mentale en emotionele weerstand te observeren en los te laten. Het opent je hart en laat zo ruimte ontstaan voor je ware zelf.

De voordelen op een rij

Yin Yoga zorgt voor:

  • loslaten van spierspanning;
  • een soepeler lichaam (bindweefsel, gewrichten, spieren);
  • meer rust en ontspanning;
  • verlaging van het stressniveau;
  • verhoging weerstand;
  • meer energie;
  • verbetering orgaanfuncties;
  • een verkwikkend gevoel.

Je werkt dus zowel aan je lichaam als aan je geest!

Een cadeautje voor jezelf

Elke les duurt 75 minuten. Aan het einde van de oefeningen volgt een fijne ontspanningsoefening en krijg je een heerlijke kop thee. Je gaat helemaal ontspannen weer naar huis!