De yogalessen

Bij Vayu worden er verschillende vormen van Yoga gegeven:

Yin Yoga is een rustigere vorm van Yoga, maar zeker niet minder intensief. In deze les blijf je langere tijd in de houdingen. Hierdoor wordt je bindweefsel gerekt, wat ervoor zorgt dat het water dat het in zich draagt vrij kan komen en beter gaat stromen. Je wordt soepeler én de energiebanen (meridianen) in je lichaam worden gestimuleerd. Bovendien werkt dit helend voor je orgaanfuncties, zenuwstelsel, immuunsysteem en hormonenstelsel.

Kortom: je voelt je energieker en tegelijkertijd meer ontspannen!

Meer informatie over de Yin Yoga lessen

Vinyasa betekent verbinding en wel die van beweging en ademhaling. Door deze verbinding ontstaat er een natuurlijk ritme, een flow, waarin de houdingen elkaar opvolgen. De flow ontstaat vanuit ademhalen, voelen, loslaten, aandacht en ruimte.De Mindful Vinyasa Flow is een krachtige les, waarin:

  • de kwaliteit van de adem centraal staat;
  • je de houdingen met aandacht, geduld én respect voor je eigen grenzen uitvoert.

Meer informatie over de Mindful Vinyasa Flow les.

De Yin Yang yogales is, zoals de naam het al aangeeft, een combinatie van yin yoga en yang yoga.

Meer informatie over de Ying Yang lessen.

Yoga Nidra betekent ‘yogaslaap’. Het is een diepe geleide ontspanning waarbij je je bewustzijn tussen waken en slapen in brengt en daardoor compleet ontspant. In de sessie breng je je aandacht naar verschillende lichaamsdelen, verschillende ademhalingsgebieden en visualiseer je. 

De Yogaslaap bestaat uit verschillende fasen en doordat je hierin meegenomen wordt, kom je in een diepe staat van fysieke en mentale ontspanning. Een Yoga Nidra sessie van 30-45 minuten staat al gelijk aan zo’n vier uur goede slaap!

Meer informatie over de Yoga Nidra lessen.

Deze les bestaat uit een combinatie van yin yoga houdingen en mindfulness-, adem- en meditatie oefeningen. Hierdoor wordt er op verschillende levels meer bewustzijn gecreëerd en het gevoel van meer in het hier en nu te kunnen zijn, versterkt.
Op zowel fysiek, mentaal als spiritueel en emotioneel niveau zal er een gevoel van (meer) ruimte worden ervaren.

Meer informatie over de Mind in Balance lessen

Deze les is iets voor jou als:

  • jij je graag (wat) meer wil bezighouden met het beoefenen van meerdere meditatievormen;
  • je behoefte hebt aan wat meer verstilling in jouw denken/gedachten en je jezelf meer in het hier en nu te kunnen voelen;
  • je meer focus zou willen hebben in dingen;
  • je dit alles het liefst wil doen onder begeleiding en met andere gelijkgestemden.

Meer informatie over de Meditatie en Adem

  • Specials

Elke maand een Special (zondagmorgen 10-12 uur) met een combinatie van Yogavormen, een speciale vorm of gericht op een specifiek thema.

Zie de specials op onze pagina met het lesrooster.